Samenwerken aan geïnspireerd onderwijs!

De Vrije Vogels

De buitenschoolse opvang (BSO) is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 tot 13 jaar. Naast de opvangfunctie vervult de buitenschoolse opvang tevens een recreatieve en educatieve functie. De buitenschoolse opvang neemt de verantwoordelijkheid voor uw kind over op die tijden dat u zelf niet aanwezig kan zijn. Kinderen kunnen bij de buitenschoolse opvang spelen of deelnemen aan diverse activiteiten. Daarbij kunnen kinderen bij de buitenschoolse opvang iets leren of oefenen.

Het accent ligt bij de opvang op het bieden van een prettige vrijetijdsbesteding, een rustpunt en individuele aandacht. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn zorg en veiligheid.

Lettend op de ontwikkelingsfase bieden wij, samen met u als ouder/ verzorger, begeleiding bij de ontwikkeling van uw kind. De naschoolse opvang begint altijd in een ontspannen sfeer, onder het genot van een hapje en drankje nemen wij de dag met de kinderen door. De kinderen kunnen de middag vervolgens naar eigen wens indelen, waarbij zij kunnen deelnemen aan allerlei sport, spel en creatieve activiteiten. Voor de oudere kinderen is er gelegenheid om in rust huiswerk te maken.

Beweging is belangrijk voor kinderen en vormt een vast onderdeel bij de buitenschoolse opvang. Zo kunnen kinderen op meerdere dagen in de week onder begeleiding deelnemen aan de sport BSO. Gedurende het jaar worden er allerlei activiteiten verzorgd op de BSO welk worden aangeboden vanuit wisselende thema's. Deze thema's sluiten aan op bijvoorbeeld de jaargetijden en maatschappelijke ontwikkelingen.

Met de verscheidenheid aan activiteiten krijgen de kinderen de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun talenten te ontdekken! Kinderopvang De Vrije Vogels biedt ook in de vakanties opvang aan op de BSO. De vakanties bieden de mogelijkheid voor allerlei leuke activiteiten. Tijdens deze periode bieden wij extra activiteiten aan en worden er leuke uitstapjes georganiseerd. De uitstapjes variëren van een bezoekje aan de kinderboerderij tot aan een museum.

Kinderopvang De Vrije Vogels zorgt ervoor dat kinderen op een veilige en verantwoorde manier naar de buitenschoolse opvang komen. Na schooltijd (vanaf 14.00 uur) worden de kinderen dan ook onder begeleiding opgehaald van school en naar de locatie van de buitenschoolse opvang gebracht. Tevens bieden wij ouders kosteloos aan om het kind aan het eind van de dag naar het broertje en/of zusje op het kinderdagverblijf te brengen. Hierdoor hebben ouders aan het eind van de dag nog maar één ophaalpunt wat de nodige tijd bespaart.

Naast de reguliere opvang bieden wij ook flexibele opvang aan. Hiermee bent u niet gebonden aan vaste dagen in de week als u bijvoorbeeld afhankelijk bent van werkroosters die regelmatig wijzigen. U betaalt alleen voor de dagen die u werkelijk nodig heeft.

Wilt u een keer komen kijken en sfeer proeven op onze buitenschoolse opvang? U bent van harte welkom! Via onze website vraagt u eenvoudig een rondleiding aan. Meer informatie over Kinderopvang De Vrije Vogels is te vinden op www.devrijevogels.nl.

BuitenSchoolse Opvang

De Vrije Vogels

Contactadressen

Koninginnenlaan 5
3433 CT Nieuwegein
Telnr: 030-606 05 25

Julianaweg 28
3433 EB Nieuwegein
Telnr: 030-2217486

Lupinestraat 23
3434 HA Nieuwegein
Telnr: 030-6065165

WAS Nieuwegein