Samenwerken aan geïnspireerd onderwijs!

Rekenen en wiskunde

Onze leerlingen leren goed rekenen met de wereld in getallen. Daar staat deze rekenmethode voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs al jaren om bekend. En dit blijkt ook uit de Periodieke Peiling Onderwijs Niveau (PPON) 2013. De methode is opgebouwd volgens de beproefde dakpanconstructie: oriëntatie, begripsvorming, oefenen en automatiseren. 

De nieuwe versie van de wereld in getallen bevat nog meer oefening en herhaling. Er is een weektaak voor zelfstandig werken en praktische differentiatie op 3 niveaus. De nieuwe versie voldoet volledig aan de referentieniveaus. In de wereld in getallen wordt gewerkt met een weektaak.
De kinderen werken op hun eigen niveau aan de weektaak, terwijl in een combinatieklas, aan de andere klas instructie en extra instructie wordt gegeven. De weektaak bestaat uit sommen die ze maken uit het rekenboek. In het rekenboek kunnen ze zien welke taken ze moeten maken doordat er een aantal sterren boven staat. De 1-ster taken zijn voor de instructie afhankelijke leerlingen, de 2-ster taken voor de gemiddelde rekenaars en de 3-sterren voor de rekensterke kinderen. 

Naast dit lesboek is er voor de instructie afhankelijke leerlingen een bijwerkboek en voor de rekensterke leerling het pluswerkboek. Zo kunnen we elk kind de hulp en uitdaging geven die het verdiend. 

Als ouder kunt u uw kind ook helpen. Vanaf groep 4 worden de tafels aangeleerd. Vaak merken we dat die er in groep 4 goed in zitten, maar dat ze in groep 5 en 6 alweer een beetje vergeten zijn. Dit is heel logisch. Dingen die je hebt gestampt (zoals de tafels, maar ook de sommen onder de 100 en het metriek stelsel) moet je blijven bijhouden, anders vergeet je het. Help uw kind door regelmatig weer even een paar tafelsommen te vragen en in de onderbouw door ze te vragen naar de verliefde harten.

Met Sprongen Vooruit
Deze aanvullende methode heeft extra materiaal om het rekenbegrip te bevorderen op een interactieve wijze. De methode wordt geïntegreerd in de dagelijkse rekenlessen.

Contactadressen

Koninginnenlaan 5
3433 CT Nieuwegein
Telnr: 030-606 05 25

Julianaweg 28
3433 EB Nieuwegein
Telnr: 030-2217486

Lupinestraat 23
3434 HA Nieuwegein
Telnr: 030-6065165

WAS Nieuwegein