Samenwerken aan geïnspireerd onderwijs!

Nieuwbouw in Vreeswijk kan starten!

Op 21 september 2017 was er de gemeenteraadsvergadering waarin onze nieuwbouw in Vreeswijk/Industrieweg op de agenda stond. Na een lange en spannende avond, heeft de raad positief advies gegeven over de Nieuwbouw. Yes, we mogen gaan bouwen!!!

Helaas heeft onze inzet - ouders petitie, MR, platform Vreeswijk en directie - om de Pinguïn open te houden niet gebaat. De raad vond de uiteindelijke kosten van 200.000 euro voor een jaar of 3, zwaarder wegen dan het langer openhouden van de Pinguïn.

Wat WEL gelukt is, is dat de Pinguïn sinds gisteravond behoorlijk op de kaart is gezet: waarschijnlijk is er nog nooit zoveel over deze gymzaal gesproken als gisteravond in de raadsvergadering!

Wat WEL gelukt is, is dat genoemde ouders zich ontzettend voor onze school/leerlingen hebben ingezet!! Bedankt voor jullie geweldige ondersteuning en betrokkenheid. Super!!!

Hoe nu verder na de Pinguïn?
We gaan op onze locaties kijken hoe we straks in januari 2018 het beste naar gymzaal de Sluis kunnen lopen. En wat er nodig is qua veiligheid (bijv. ouders die meelopen). Wordt dus vervolgd.

Nieuwbouw
In overleg met het Fluenta bestuur zal de komende periode gekeken worden hoe we het nieuwbouwtraject gaan starten. Dit is mede afhankelijk van stichting Meander (bestuur van het Schippersinternaat) met wie we samen op het terrein van de Industrieweg gaan bouwen (zij zijn ook eigenaar van een deel van de grond, evenals de gemeente ook een deel van de grond in eigendom heeft).

Op dit moment is Meander nog in gesprek met de gemeente over de financiën. De wethouder verwacht op korte termijn duidelijkheid en een positief besluit. En dan start het voorbereidingstraject om te komen tot een prachtige nieuwe school dan ook echt!!

We houden jullie op de hoogte.

Contactadressen

Koninginnenlaan 5
3433 CT Nieuwegein
Telnr: 030-606 05 25

Julianaweg 28
3433 EB Nieuwegein
Telnr: 030-2217486

Lupinestraat 23
3434 HA Nieuwegein
Telnr: 030-6065165

WAS Nieuwegein