Samenwerken aan geïnspireerd onderwijs!

Verslag 3e Wijkgesprek

10-03-2017, Willem Alexanderschool

Afgelopen dinsdag was de laatste wijkbijeenkomst rondom de ideeën van de nieuw te bouwen school. Een groot aantal bewoners en ouders van school was aanwezig. De gemeente heeft deze avond het plan tot nu toe gepresenteerd.

Dit plan houdt in, dat er op dit moment wordt gekeken of  de nieuwe huisvesting voor de Willem Alexanderschool aan de Industrieweg gerealiseerd kan worden.

Op het terrein aan de Industrieweg bevindt zich nu het Prins Hendrik Internaat. Het Schippersinternaat heeft ook nieuwbouwplannen, die zij op dit terrein (dichtbij waar ze nu al zitten) willen gaan realiseren. Onze schoolstichting Fluenta en stichting Meander (van het Schippersinternaat) voeren op dit moment in samenspraak met de gemeente gesprekken, om te onderzoeken of op het terrein aan de Industrieweg ook voor onze nieuw te bouwen school goede mogelijkheden zijn. 

Ons toekomstig schoolgebouw zal een 'brede school concept' gaan kennen, waarin we samen gaan werken met diverse instanties, zoals bijvoorbeeld kindopvang. Ook zal er op dit terrein een sportcomplex gerealiseerd kunnen worden. Het zou toch wel geweldig zijn, als we in 2020 met al onze groepen 1 tot en met 8 het nieuwe schoolgebouw kunnen betreden!

Aankomende weken wordt duidelijk of dit plan definitief gemaakt kan worden. 

Op deze wijkavond heeft Jan spier - bestuurder van onze stichting Fluenta - verteld waarom de voorkeur van het schoolbestuur bij nieuwbouw aan de Industrieweg ligt. We hebben daar de mogelijkheden een compleet nieuwe en moderne school te bouwen, passend bij 21e eeuws onderwijs.

Ook heeft een bewoner van de wijk Julianaweg gesproken en haar zorgen geuit over de nieuwe bestemming van de dan 'oude schoolgebouwen'. De wethouder heeft namens de gemeente toegezegd de bewoners wederom mee te nemen in deze nieuwe plannen. 

Meer informatie kunt u vinden op de site van de gemeente Nieuwegein  We houden u verder op de hoogte! 

Contactadressen

Koninginnenlaan 5
3433 CT Nieuwegein
Telnr: 030-606 05 25

Julianaweg 28
3433 EB Nieuwegein
Telnr: 030-2217486

Lupinestraat 23
3434 HA Nieuwegein
Telnr: 030-6065165

WAS Nieuwegein